perjantai 22. heinäkuuta 2011

Ihan satua vaan...

This is a story of dance with the wolves...well, with the publishers. Our book will be published by Finnish publisher, but how we end up this point, it is a long story and only Finnish this time.

1. Näytös
P1050575
Olipa kerran kaksi innokasta neulojaa, jotka löysivät toisensa internetin ihmeellisessä maailmassa blogiensa kautta. He tutustuivat ja neuloivat ja neuloivat ja julkaisivatpa muutamia neulemalleja maailmallakin. Tovin jos toisenkin kummasteltuaan ja pähkäiltyään syntyi idea yhteisestä mallistosta, kirjasta. Ensin ajatus oli vain ja ainoastaan tehdä sähköinen kirja, ihan omakustanteisena, mutta ehkä noin viiden minuutin jälkeen syntyi idea tarjota kirjaa kustantajalle, jotta se saataisiin ihan kansiinkin.

Neulojat tekivät kuvaavan ja “lyhyestä virsi kaunis” -tyyppisen pamfletin ideastaan, mallistoistaan ja itsestään ja tyrkkäsivät sen yhdelle Isolle Kotimaisella Kustantajalle (lyhennetään jatkossa IKK). Eikä mennyt kuin hetki (ehkä puoli vuorokautta) kun sähköposti kilisi ja tuli kutsu tulla neuvottelemaan kirjasta.

Neulojat pakkasivat puikkonsa, lankansa ja ideansa sekä kipittivät kasseineen IKK:n mahtavaan kivitaloon keskellä pääkaupunkiseutua. Korkeista pariovista piti pitää kunnolla kiinni, että pääsi pujahtamaan vahtimestarin silmien alle hienoon portaikkoon. Neulojat saivat luvan kiivetä ylemmäs, tosi korkealle. Puuskuttaen ja henkeä haukkoen, jännityksestäkin, ei vain portaitten kiipeämisestä, törmäsivät neulojat sisälle kodikkaaseen toimitukseen.
Helsinki
Kuvan rakennuksella ei ole todellista yhteyttä tarinan kanssa.
Vastaanotto oli varsin lämmin, innostunut ja kiinnostunut. Palaverissa vierähti tunti jos toinenkin ja asiat alkoivat rullata, tai ainakin niin neulojat luulivat. Sovittiin kuvanäytteistä, rakenteen kasaamisesta ja mustaa-valkoisella -asiasta sekä sen sellaisesta, käteltiin ja avattiin ovi vihreästä napista ulospäin. Ulkona kadulla neulojat hyppypomppivat hetken kadulla ja yrittivät ymmärtää tapahtunutta. Unelma kirjasta oli käymässä toteen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti