tiistai 10. toukokuuta 2011

Photoshoot - Valokuvaussessio

_01S2625

Photoshoot is over and we got about 2000 photos. That's a lot. I wanted to make sure I knew how to use the camera right so I bought an ebook about my camera and read it beforehand. Those books are easier to understand than manuals and I learned a lot. I also watched several tutorials from youtube, one of my favorites is this channel.

Kirjan valokuvaussessio on nyt ohi ja tuloksena noin 2000 kuvaa. Jännitti aika lailla. Olin etukäteen päättänyt valmistautua mahd. hyvin, joten ostin kameraani koskevan opuksen joka oli samalla ensimmäinen ostamani e-kirja. Siinä käytiin selkokielellä läpi kaikki asetukset, ominaisuudet ja vinkit. Paljon helmpompi lukea kuin käyttöohje ja todella avartava. Vaikka luulin tietäväni kamerastani jo aika paljon niin silti vastaan tuli lukuja joiden kanssa meni enemmän aikaa. Halusin ymmärtää, en vain osata faktoja oikein. Kaikkea en silti tajunnut :) no, opin sitten myöhemmin.
Myös youtuben valokuvauskanavat ovat loistavia, esim. tämä.


Photography is my passion. I've never wanted to learn anything that much. I love gadgets and camera is a perfect one, it's technically interesting and you can create something using it.

Valokuvaus onkin jännä juttu, en ole juuri koskaan aiemmin kokenut sellaista oppimisen paloa ja intoa kuin valokuvauksen ollessa kyseessä. Ihan uutta ja niin mahtavaa olla oikeasti kiinnostunut jostain, ilman oppimisen pakkoa, vain pelkästä halusta. Olen vempainhullu muutenkin ja kamera lyö laudalta kaikki muut laitteet. Se on teknisesti mielenkiintoinen vempain joka tarjoaa haastetta ja sillä pystyy myös oikeasti luomaan jotain. Hyvä harrastus.


Spring.
Laitetaan nätti kevätkuva myös.

364/365

What did I learn from this photoshoot:
- Raw is, well, raw. It's just raw material and though raw photos don't look perfect when taken out of the camera, there's no need to panic, with a little post processing, they will look beautiful. I didn't know much about raw before I bought the book, it was worth learning. I rarely use jpg anymore.

- An overcast day is best for taking photos. Early morning and late evening (just before sunset) light is the loveliest. I'm planning getting up at 5 am some day to take photos of morning mist.

- No direct sunlight. It creats too much harsh shadows for my taste. Fortunately we knew that but we still were suprised by the strength of bright sunlight coming between clouds in a rainy day. It was like a flashlight.

- A little less photos would've been nice, 2000 is a whole bunch of photos to go through. Interesting and fun but my eyes are getting tired.

Mitä opin tästä keikasta:
- Raw-kuvat ovat nimensä mukaisesti vain raaka-ainetta, vailla mitään kameran tekemää käsittelyä. Ei siis pidä säikähtää jos raw-kuva ei näytä täydelliseltä. Pienellä säädöllä alta voi paljastua todellinen helmi. Voi itse asiassa sanoa että raw-kuva harvoin näyttää täydelliseltä, ainakin lopullinen tarkkuus puuttuu.

- Paras valokuvaussää on puolipilvinen, valoista paras pehmeä aamu- tai iltavalo. Haaveenani on joskus olla reipas ja herätä viideltä kesä-aamuna kuvaamaan aamusumua.

- Suora auringonpaiste on nounou. Se me onneksi tiedettiinkin mutta yllätyimme siitä miten suuri vaikutus myös pilven raosta tulevalla valolla on. Kuin taskulamppu.

- Vähemmän kuvia, 2000 alkaa olla liikaa :) Ei kuvaamismielessä vaan käsittelyvaiheessa alkaa puuduttaa.

3 kommenttia:

 1. Vau!

  Valokuvausaktiivin omaisena olen seurannut sivusta samanmoista. Kun perfektionisti kuvaa, on auringonkin syytä olla oikealla paikalla, kun puolisoni kuvauskohteet (junat) menevät omalla "logiikallaan" ja niiden perässä kirmataan pitkin maata.

  Mikä kamera ja objekti/objetit sulla on? Omani on peruskamaa ja ajoin pohdin parannusta. Kai näihinkin voi koukuttua...

  Saattehan kirjaan omat otoksenne? Edes osan?

  KAisa

  VastaaPoista
 2. Hei Kaisa,

  :) mulla on Nikonin d300s ja kirjan kuvauksissa käytin Sigman 50 mm f1.8 objektiivia. Mun suosikkini tällä hetkellä, erinoimainen yleiskuvaukseen. Myös erittäin edullinen 35 mm Nikkor on tosi hyvä ja kätevän kokoinen jollei halua kilokaupalla kameraa kanniskella mukana. Makrokuvaukseen käytän Nikkorin 85 mm f 3.5 mutta teleobjektiivi puuttuu vielä.
  Näihin on erittäin helppoa koukuttua!

  Kirjaan tulevat kuvat ovat kaikki meidän ottamia :)

  VastaaPoista
 3. I haven't mastered the art of photographing people outdoors, but I've found THE spot in our apartment for photographing people and knitting.

  Unfortunately, we're moving shortly, and I don't know what kind of light we're going to have in the new place.

  Love your pictures though! Can't wait to see some of the photos from the book.

  VastaaPoista