keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Illike

Illike
Pattern / Ohje: Illike, Hold Your Needles 2 / Kaikki lähti lapasesta-kirjasta
Yarn / Lanka: Lana Gatto Feeling
Needles / Puikot: US size 6 / 4 mm

The story of Illike-sweater began when I tried to avoid knitting a women's tunic in stranded pattern. It would've looked wonderful but stranded knitting in large amounts and myself just don't belong together. Because the combination of red and white was just perfect for children, the decision wasn't hard to make. The concept of this sweater is pretty much the same as in my Pikkuveli-pattern, there are a few fun details - nothing too complicated but there's still always something new to do, so the knitter doesn't get bored.

Illike-paidan tarina sai alkunsa siitä kun yritin vältellä aikuiskoon kirjoneuletunikan tekemistä. Idea oli hyvä, mutta kirjoneule isoina pintoina ja minä emme vain kuulu yhteen. Punavalkoinen yhdistelmä taas oli omiaan lapsen neuleeseen. Tämä neule seuraa samaa periaatetta kuin Pikkuveli-paita, eli ei mitään hirveän monimutkaisia kuvioita, mutta koko ajan jotain pientä tekemistä ja vaihtelua ettei neuloja tylsisty.

Illike swatch

The sweater suits for both girls and boys. I made a swatch using blue and grey tweed yarn (Rowan Felted Tweed DK) and it looked so wonderful. I think I might knit one like this for my son someday.

Paita sopii sekä pojalle että tytölle. Tein mallitilkun sinisestä ja harmaasta tweedlangasta (Rowan Felted Tweed DK) ja tulos oli niin ihana että ehkä joskus vielä neulon sellaisen pojalleni.


Illike

Sara did a great job modeling the sweater and was very easy to photograph!

Sara oli loistava mallityttö ja todella helppo kuvata! Kiitokset hänelle!


Illike

4 kommenttia:

 1. Tilasin kirjan erään nettikaupan kautta ja olen odotellut jo pari viikkoa ja kun kyselin, niin oli kuulemma heiltä varastosta loppu eivätkä olleet saaneet kustantajalta lisää. Höh. Pitää nimittäin kohta palauttaa kirjaston kappale, kun joku muukin sitä haluaa lainata. Ihan mahtava kirja kyllä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjakehuista! :) Myös kustantajan nettikaupasta voi tilata kirjaa suoraan hintaan 32 euroa. Tarkistin äsken ja näyttäisi olevan varastossa.

  http://verkkokauppa.teos.fi/

  suora linkki ei toiminut mutta hakemalla löytyy :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Olen intohimoinen neuloja ostan lankoja, kirjoja ja lehtiä, enemmän kun elinaikanani ehdin neuloa. Varsinkin kun työkaverit huolehtivat että joka syksyisiin myyjäisiin pitää neuloa sukkia, sitä sitten riittää melkein koko vuodeksi, muut tekemiset jää haaveeksi. No, kukaan ei pakota, mutta täytyyhän ihmisillä villasukkia olla. Mutta asia jonka halusin kertoa ja kiittää. Ostin kirjamessulta kirjasi, joka muuten oli huippuedulliseen hintaan, 10 €. Aivan ihanaa että joku viitsii/osaa tehdä kirjan jossa on muutakin kuin isoilla puikoilla nopeasti ja helposti. Ymmärrän että aloittelijat tarvitsevat opaskirjoja, mutta kun olisi joskus jotain muutakin. Nyt on, jopa minun hyllyssä. Ihania lettejä ja kaikenlaista vääntöä, sivutolkulla. Kiitos ihanasta kirjasta!!!

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Kiitän omasta puolestani!! Mikä ihana kommentti :) Olin itsekin kirjamessuilla tänään ja huomasin kirjan siellä.

  VastaaPoista