tiistai 8. marraskuuta 2011

Kuurankukka: design process - Kuurankukkien synty

Kuurankukka
Kuurankukka
same blog post can also be found in my blog.
postattu myös omaan blogiin.

I tend to find writing about design inspiration difficult. The reason is, that I usually just have a little fun idea which I makes me feel inspired and happy. And then I try to knit this idea into a garment and see what happens. The original idea is then used up and will soon be forgotten.
Luckily there is another blog where we shared the very first ideas with each other, so I can write something about each of my designs in this book. I'm going to start with Kuurankukka mittens because they are special to me in many ways.

Koen yleensä vaikeaksi neuleinspiraatiosta kirjoittamisen. Yleensä neuleeni saavat alkunsa jostain pienestä hauskasta ajatuksesta jota lähden neulomaan auki ja katson mitä tapahtuu. Enkä myöhemmin enää välttämättä muista tai muistele mikä se ajatus on ollut. Tämä kerta on kuitenkin poikkeus koska projektin alkuvaiheessa meillä oli ideointi- ja työblogi johon neuleiden vaiheet on tallennettu. Voin siis kertoa jotain jokaisesta neuleestani tässä kirjassa. Aloitan Kuurankukka-lapasista jotka ovat minulle todella rakkaita monella tavalla.

Haapsalu Sall

I have this tradition of making double mittens for my kids and myself every autumn. This time I had just got a wonderful book about Haapsalu Shawl (known Estonian lace shawl) and suddenly I thought that it would look great if the outer mittens were all lace. It was october 2009.
The first try was pretty usual. A cuff:

Alkunsahan nämä saivat jokasyksyisestä tuplalapasperinteestäni. Olin näihin aikoihin saanut myös käsiini upean Haapsalu Sall-kirjan ja mieleen hiipi ajatus siitä miltä näyttäisi jos ulkolapanen olisikin pitsiä. Tämä kaikki tapahtui jo vuoden 2009 lokakuussa.
Ensimmäinen yritys oli aika tavallisen näköinen. Ranne:

Prototype

Then I thought it didn't look right and that the lace needs and deserves more space. So I made these:

Päätin että nyt ei ihan näytä siltä miltä piti ja että haluan saada pitsille enemmän näkyvyyttä ja näyttävyyttä. Joten tein nämä:

Prototype

The cuff looked like it missed something so I added a leaf border, a cable and some lace on the thumbs. I also made one in reverse colors - white inner mittens and dark outer mittens.

Ranneosasta näytti yhä puuttuvan jotain, joten lisäsin lehtireunuksen, palmikon sekä peukaloon vähän pitsiä. Tein yhden parin myös käänteisissä sävyissä - valkoiset aluslapaset ja tummat päällislapaset.

Prototype
Prototype
Prototype
Prototype

But I liked white outer mittens better so I made another pair which are now in the book.
They may be not the worlds most practical mittens but I like to think that everyone needs something beautiful in their everyday lives.

Pidin kuitenki vaaleasta pitsistä enemmän joten tein vielä uuden parin joka on nyt kirjassa. Ne eivät ole ehkä maailman käytännöllisimmät lapaset mutta haluan ajatella että jokainen tarvitsee kauneutta ympärilleen.

Finished mittens
Finished mittens

10 kommenttia:

 1. Kunhan saan kirjan käsiini... =) IHANAT!

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat aivan mielettömän kauniit! Käytännöllisyydestä viis, nämä on Pakko Saada. :-)

  Kiva nähdä myös noita prototyyppejä ja päästä kurkistamaan prosessiin.

  VastaaPoista
 3. Tämä on ehdoton lempineuleeni kirjassa, ja toteutettuna vieläpä lempilangastani :D Pääsevät puikoille heti kun posteljooni miulle teoksenne kuljettaa...

  VastaaPoista
 4. tea, kiitos!!

  Kottby, kiitos! Välillä täytyy tosiaan laittaa kauneus käytännöllisyyden edelle :)

  Emma, kiitos paljon! Dropsin Alpaca on minunkin suosikkini ja vaikka kokeilin näitäkin lapasia ainakin kolmesta eri langasta niin Alpaca toimii parhaiten. Aion joskus kokeilla näihin myös sukkalankaa jotta näkisi eron pörhöisen ja sileän pinnan välillä.

  VastaaPoista
 5. Siis nuohan ovat sekä kauniit että käytännölliset. Kätevää on tuo kunnon lapanen pitsisen sisällä, muutenhan pitsilapaset liian fiineitä ja ilmavina voisivat jäädä kokonaan käyttämättä.

  VastaaPoista
 6. Voi, miten mukava kuulla tarina lapasten takana. Nyt vasta malli avautui minulle, nuohan on ihastuttavat! :D

  VastaaPoista
 7. Hei! Aivan ihanat lapaset :) Oliskohan mitenkään mahdollista saada ostaa tätä mallia yksistään...?
  Tuskin olen toista näin kaunista mallis nähnyt. T Pirjo

  VastaaPoista
 8. Pirjo, valitettavasti emme myy ohjeita erikseen. Ja kiitos kehuista! :)

  VastaaPoista