torstai 31. maaliskuuta 2011

In front of the camera - Kameran edessä

kuvausta

The publisher wanted the author-photography of us. (Always a little tickle on the neck when someone says author) But.. we both love to take photos but not very pleased to be in front of the camera. Well, we took it like a lesson. Professional photographer worked with us and it was impressive to see how she handle all around. She's got great assistant too, Dakota. She turn and twisted our heads and bodies and when there is pain in my neck know I that the head was in the right position.

etaloDuring that day we made other things too. We made up own plans for photo shooting. For book's photos. :) We have about 20 great designs and they are now on four parts. We assorted them by color and then by technique. There are designs using inside and outside, there are colorful pieces and cabled ones, soft and rough..

Photo shooting will happen end of April and now, now we are knitting last pieces, sew buttons and zippers etc. We found lovely old house with idyllic yard and countryside for shooting location and just wait that all this snow would melt before the shooting. :)Kustantaja halusi meistä kirjailijakuvat (sana kirjailija tuo pieniä väreitä niskakarvoihin yhä ja edelleen). Viime viikolla päästiin Villapeikon kanssa ammattilaisvalokuvaajan käsittelyyn. Tai no, en tiedä onko se pääsemistä, jos pelkkä ajatuskin tuntuu kuin olisi kivi kengässä, mutta mielenkiintoista oli nähdä se, miten ammattilainen työskentelee. Meitä väänneltiin ja käänneltiin ja leukaperät tärräs hymyilystä, toisaalta myös niskakivusta tiesi milloin pää oli oikeassa asennossa. Kikatettiinkin kuin pienet tytöt ja rapsuteltiin Dakotaa aina välissä. Ehkä paras valokuvausassari tähän mennessä. (Vaikka Pontukin veti aika hyvin, mutta sillä ja Sallilla on ongelma kaluston kanssa, Dakota osasi varoa)


324/365 Planning
Kuvattavana -päivään mahtui myös monta työtuntia muita kirjahommia. Istuttiin siis pitkästä aikaa saman pöydän (lattian) ääressä ja suunniteltiin myös kuvauksia. Lajiteltiin neulemalleja kokonaisuuksiksi, testattiin erilaisia vaihtoehtoja yhdistelmiksi. Lopulta päädyttiin neljään kokonaisuuteen, ihan värien perusteella ja lopulta väriryhmiä vielä jaettiin tekniikoiden sekä kuvauspaikkojen perusteella. Ulkoneuleita, sisäneuleita, voimaa, herkkyyttä, värien riemua, palmikoitten potkua sekä pehmeyttä ja usvaisuutta...


Kuvaukset tapahtuvat tuossa huhtikuun lopulla ja nyt puikoilla suihkii viimeisiä neuleita ja nappeja, vetoketjuja ja muita härpäkkeitä ommellaan kuumeisesti. Kuvauspaikaksi löytyi ihana vanha talo, idyllisine pihoineen ja maaseutuineen. Lumen määrä vielä vähän jännittää, toiveissa olisi kuvata paljon pihalla, mutta ei välttämättä hangessa :). Pitkä, mutta hyvä päivä se.

Long, but good day.

IMAG0202

3 kommenttia:

 1. Have a great photo shoot! I really look forward to seeing the final product!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että innostus, luovuus ja tekeminen jatkuu!

  Mulla on jo melkein aamukampa tehty päivään, jolloin kirja on hankittavissa. Kai te keskenänne pidätte kemut urakan päätteeksi?

  Kaisa

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa jännittävältä. Toivottavasti kuvaukset sujuvat mukavasti ja huhtikuussa jo vähän kuvauskohteen piha vihertää..
  Millonkas tämä kirja muuten ilmestyy? kuka julkaisee/kustantaa?

  VastaaPoista