perjantai 14. tammikuuta 2011

How do we work? - Miten me tehdään töitä?

Suvi asked me does she make the Gdoc about the current issue... I laughed her and told her that she is so flow with the docs. :)
We, Suvi and I have about 500 km between us. It's reality that we do not meet every day, not every week or even every month. Of course we could phone etc, but we rarely do that. We chat. Yeah. Not so big surprise in these days to use social media for work, but I want to show something what and how we do it.

We began all this following our blogs, I remember that first project from Suvi's blog was Raspy and then her alpaca sweater. And she might foll mine (should ask her :)).

working...Anyhow the blog world was the place were we met. And where we have done our knitting and designing for a years now. So it wasn't surprise that first thought of our book project was after emails in the blog. That blog is just work place for two of us. There are all our designs, ideas etc. It is like a mess on the work table, good mess.

It worked for a while, but then we noticed that we had to write emails, papers, ideas etc together, and easily to adjust and correct text, together. So we jumped to Google Docs. I know that many designers and editors etc co-work in Gdocs and so do we. It is so easy way to share and literally work with the same time, same document. And Chat.. heh.. yeah, we chat using Gtalk in document and gadget also.

I'm a big fan of Gdocs. I even write all my patterns there, likewise other text and slideshows etc.
Lately yesterday wrote we a letter. Together. Thinking words and means of the words. Correcting mistakes, adjusting the text and then "Let's email this now!" "Ok". And we really gonna share this story behind the letter soon with you, I think :).

Do you have good gadgets or widgets to use?

Gdocs


Me, Suvi ja minä asustellaan eri puolilla maata, 500 km välissä. Tosiasia on, ettei me tavata joka päivä, ei viikoittain eikä edes kuukausittain. Toki me voitais soitella puhelimella, mutta sitäkin tehdään harvoin. Me tsätätään. :) Kirja siis syntyy tsättäämällä... niinhän sitä luulis, mut puikkoja ja lankaakin tarvitaan.
Ei liene kellekään suuri yllätys enää näinä päivinä, että töitä tehdään sosiaalisen median välityksellä, mutta haluan vilauttaa vähän sitä, mitä ja miten me työstetään kirjaa.

Kaikki varmaan alkoi siitä, että alettiin seurata toistemme blogeja. Muistan lukeneeni ekat Suvin postaukset Raspystä ja ainakin alpakka-villapaidasta. Ja Suvi ehkä seuraa mua (en oo koskaan kysyny, mut on tuo asioista aika hyvin perillä).
working...Blogimaailma oli siis se paikka missä me törmättiin ja tutustuttiin, ja siellä me ollaan tehty neuletaivaltamme ja suunnittelijan hommia jo muutamia vuosia. Ei siis ollut yllätys sekään, että ensimmäinen työalusta meillä oli ja on yhteinen blogi, jossa työstettiin suunnitelmia, katsottiin malleja, jaettiin ideoita ja kasattiin materiaalia. Se blogi on vain meidän kahden hallussa.. sellainen, työpöytä sekasotkuineen.

Blogi toimi aikansa, mutta huomasimme, että tarvitaan työvälineitä yhteiseen kirjoittamiseen ja muuhunkin työstämiseen. Joten loikka Googlen dokumenttien puolelle oli nopea. Monet suunnittelijat ja editorit käyttävät dokumentteja työvälineenä ja loistavasti ne siihen sopivatkin. On helppo jakaa tekstitiedostoja, kirjoittaa niitä kirjaimellisesti yhdessä, yhtäaikaa ja puhua samalla tsätissä asioista. Googlen Talkinhan löytää (itsellä meni puoli vuotta) jokaisen tekstidokumentin sivusta sekä omana irtovimpaimena mm. gmailin sivupalkista. näppärä väline.

Olen suuri Googledoc -fani tai ainakin käyttäjä. Kirjoitan nykyään kaikki neuleohjeeni docseihin suoraan (ei häviä jos kone hajoaa tai tikku katoaa) ja käytän paljon slideja ja taulukoita. Onko teillä hyviä vinkkejä kikottimiin ja vekottimiin?

Viimeksi eilen me kirjoitettiin kirje. Yhdessä. Kirje, joka on tehty yhdessä ja jonka takana seisomma sanasta sanaan, yhdessä. Korjattiin virheitä, vaihdettiin sanoja sekä sanamuotoja ja lopulta "Lähetetään se!" "Ok!". Ja luulen, että piakkoin saatte kuulla tarinan kirjeen takaa.. ehkä.. mutta luulen niin. :)

Ja kaiken työn keskellä..

And between all the work.. 

Salli and the Röh

10 kommenttia:

 1. Hyvä tietää, kiitos! Ehkä joskus Google Talkista on minullekin hyötyä.

  VastaaPoista
 2. Anna, se on todella kätevä väline, suosittelen!

  VastaaPoista
 3. I love google docs and gchat! I use both all the time, and honestly, I think I'd be lost without them.

  I hadn't thought of writing patterns in them, so I'll have to check that out. :)

  VastaaPoista
 4. Tuo Salli on vaan niin hurmaava. Ihana. :D

  VastaaPoista
 5. Virginia, I even use the Gspreadsheets for sizing instead of excel etc. I love them.

  Jonskulainen.. joo. :) useimmiten.

  VastaaPoista
 6. Voi noita Sallin silmiä, mä en pysty tuollasta vastustamaan ollenkaan.

  VastaaPoista
 7. Virginia, I'd be lost without them too. When I think all the emails that we should write to get things done if we didn't chat... it's major help!

  VastaaPoista
 8. Meidän yhden koiran testiryhmä suosittelee lelua, jonka sisälle laitetaan tyhjä PET-vesipullo. Lelua on nyt retuutettu kaksi päivää hartaasti ja kun tuo pullo vihdoin hajoaa, vaihdetaan uusi tilalle.

  Tosin, kierrätykseen se ei taida enää käydä :D

  räts-räts vaan.

  VastaaPoista
 9. Kun suunnittelimme viime kevään Sometime2010-tapahtumaa, käytimme monia eri kilkkeitä mutta paras mielestäni oli wikispaces, oli tosi helppoa ja simppeliä monen ihmisen suunnitella tapahtumaa. Täältä voit katsoa mitä tehtiin ja millai :) http://sometime.wikispaces.com/

  VastaaPoista
 10. Nunt, possu on röh ja salli tunnistaa sen.. :) kun sanoo sille röh ni se menee tallaa ton possun päälle, niin et se röhkäsee. :)

  Susanna, me testattiin myös wikiä, mut sen onkelma oli tavaran ulos ottaminen, eli pitää pystyä välillä nopeesti tulostaa pätevän näköstä tavaraa tai laittaa pdfinä eteenpäin ja wikistä ne pitäis aina leikkaaliimaa-tehdä tai sit tallentaa tiedostoina pelkästään jonnekin. docseissa niitä voi muokata ja ottaa tarvittaessa aika monessa muodossa ulos.

  mut tsekkaas Stixy.com, uus palvelu, aika mielenkiintoinen seinä :)

  VastaaPoista