sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Seams needed - Saumoja uupuu

kirjablogiin
Many pieces. And somebody should sew the seams. No seamless knitwears all, sorry, but there are reasons for this kind of solutions. I prefer easiest way to do things and I like to work seamless, less yarn ends etc. But sometimes, the design needs some other solutions for construction or/and look. Usually I test drive many variations, pick up the best for the big picture, not try to tease knitters... maybe :).

The yarn is Filitaly Lab Dante(pdf), soft and bulky. I tested it here, even I thought the rough, bulky pure wool at first, but this yarn makes the design more feminine. I hope. And soft :).

Monta palasta. Yhteenommeltavaksi. Ei siis saumattomia neuleita kaikki. Ei ehkä valitettavasti, mutta saumoille on syynsä ja merkityksensä. Yleensä teen asiat mielelläni mahdollisimman helposti ja jätän saumat pois, kuten myös ylimääräiset päättelyt ja kikkailut, mutta tässä ja muutamassa muussa on saumoilla merkitystä ulkonäön ja rakenteen takia. Useimmiten joku joskus mystiseltäkin vaikuttava ratkaisu neuleessa tai ohjeessa on pitkän harkinnan tulos. Vaihtoehtoja on kokeiltu ja testattu ja niistä valittu toimivin kokonaisuuden suhteen. Pyrkimys ei siis ole kiusata neulojia :) .. ehkä :).

Lankana on Filitaly Labin Dante(pdf), pehmeä ja superpaksu, testaus tähän malliin ja tuntuu toimivan, vaikka ensin ajattelin sellaista paksua, rouheaa villalankaa, niin ehkä tästä tulee tyttömäisempi pehmeänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti