torstai 9. helmikuuta 2012

Johannes: design process - Johanneksen tarina

Johannes

Pattern / Ohje: Johannes
Yarn / Lanka: Drops Nepal
Needles / Puikot: US sizes 7 and 8 / 4,5 mm & 5,0 mm

Johannes was actually meant to be a part of "two designs-set" as Mai & Juuli and Esteri & Arvi. Because of the lack of time, the female version never got knitted. Maybe someday I will make that too.

Johanneksen oli itse asiassa tarkoitus olla osa kahden neuleen settiä kuten Mai & Juuli ja Esteri & Arvi. Koska aika kävi vähiin, jäi naisen neule tekemättä. Ehkä joskus myöhemmin teen senkin.

Johannes

The cardigan is worked from top down in one piece, which makes adjusting the lengths easy. The neck is shaped with short rows and this also creates a nice wider stripe around the neckline.

Paita itse on neulottu yhtenä kappaleena ylhäältä alas. Hihojen ja vartalon pituuden säätäminen on siitä johtuen hyvin helppoa. Pääntie on muotoiltu lyhennetyin kerroksin. Muotoiltu osa näkyy leveämpänä raitana pääntien ympärillä.

Johannes

I fell in love with slip stitch pattern when I first made these socks for my daughter. As you can see, the stitch pattern is very similar to the one used in Johannes. I also used it in Checkered Mittens. Can't get enough.

Ihastuin nostetuilla silmukoilla tehtyyn mallineuleeseen jo näiden sukkien aikoihin. Olen sen jälkeen käyttänyt sitä myös Checkered Mittens-lapasissa. Joistakin asioista vain tykkää.

Johannes

Also my father was kind enough to model the cardigan for me. Standing on our back yard in +25 C (77 degrees Fahrenheit) and direct sunlight was a brave thing to do. From these photos you can also see how the cardigan fits with different ease. On the photos above, the cardigan is modeled with zero ease and on the last photo, there are a few inches of positive ease.

Myös oma isäni suostui poseeraamaan mistä kiitos hänelle! Ulkona oli silloin +25 astetta lämmintä joten seisoskelu aurinkoisella takapihalla paksu villapaita päällä, oli rohkea teko.
Näistä valokuvista saa myös käsityksen siitä, miltä erilainen väljyysvara näyttää tämän neuleen kohdalla. Ylemmissä kuvissa neule on tyköistuva ja viimeisessä on taas puolestaan ainakin 10 cm väljyysvara.

10 kommenttia:

 1. Tämä malli viehätti heti ensi silmäyksellä! Pikkuisen arveluttaa vain tuo langan paksuus, että käyttääkö mieheni noin paksua neuletta - katsotaan saanko ylipuhuttua... :) Kiva nähdä kuva neuleesta myös väljyysvaralla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jos miehellä on hyvin selvä käsitys siitä minkä paksuinen neule saa olla niin joutuu ehkä vähän ylipuhumaan :) mutta siis rohkaisuksi sen verran että olen joskus kauan sitten neulonut miehelleni palmikkopaidan ohuemmasta langasta (sandnes smart) ja kyseinen paita on paksumpi kuin tämä Johannes. Eli ilmeisesti koska ainaoikenneule on kuitenkin ihan tasaista neulosta, se ei käytännössä tunnu niin paksulta. Myös se että paita on edestä avattava, auttaa siihen jos tarvii viilennystä välillä :)

  VastaaPoista
 3. Wow! This sweater is incredible! Just beautiful.

  VastaaPoista
 4. Hi Suvi!
  Thank you so much for visiting my blog :)
  I have just taken a quick look at your blog (I am at work right now... so I have to try to make as I am working :P ) and I looved it!
  I will come later again to see with more calm :)
  Have a great weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I'm glad you've found the knitting book blog as well! :)
   Have a great weekend, and I'm definitely trying out the silk yarn!

   Poista
 5. Johannes on ihan kaunempia miesten neuleita, joita tiedän. Kiitos tästä! Kohta laitan puikoille pukinkonttiin tehtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Sekä jaksamista ja parempia vointeja sinnepäin!

   Poista
 6. You are amazing! Thank you so much for sharing your gift of knitting patterns. You are my inspiration!

  VastaaPoista
 7. Thank you so much for your kind words!

  VastaaPoista